Ronde Venen werkt met sociale wijkteams.

Sinds het begin van 2014 is proefgedraaid in Abcoude en Vinkeveen. De sociale wijkteams bieden hulp aan inwoners die (tijdelijke) ondersteuning nodig hebben. Naast de gemeente nemen welzijns- en zorgorganisaties deel in de sociaal wijkteams, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Tympaan de Baat, MEE, Servicepunten Wonen Welzijn en Zorg, Algemeen Maatschappelijk Werk, Careyn en Amstelland Thuiszorg.

Inwoners kunnen bij het team terecht met vragen of problemen op het gebied van zorg en welzijn. Bijvoorbeeld als u belemmeringen heeft bij het schoonhouden van uw huis, als u een vraag heeft over mantelzorg, u problemen in het sociale leven ervaart of bijvoorbeeld advies nodig heeft bij uw financiƫn. Samen met u wordt gekeken hoe uw vraag het beste kan worden opgepakt. Dat kan door u verder op weg te helpen om zelf een oplossing te vinden, door u in contact te brengen met vrijwilligers of organisaties dicht in de buurt, of door professionele ondersteuning op maat te bieden.

De proef met de wijkteams in Abcoude en Vinkeveen wordt geƫvalueerd. De gemeenteraad beslist op basis van de resultaten of de zorg in de gemeente in alle wijken op deze manier wordt georganiseerd.

Telefonisch zijn zij bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de Servicepunten: 0297 58 76 00.